Advies

Advies betekent volgens ons dat je een klant vertelt wat jij vindt dat hij zou moeten doen. Uiteraard dient een advies juist onderbouwd te zijn en ligt daar een hoop uitzoekwerk aan ten grondslag. Wij zijn er echter van overtuigd dat een goed advies feitelijk op één A-4 zou moeten passen. Natuurlijk kan dat niet altijd, maar wij zullen bij een uitgebreid advies altijd werken met een managementsummary waarbij helder en begrijpelijk wordt aangegeven wat een klant geadviseerd wordt te doen. Als “bijlage” ontvangt u dan de nadere onderbouwing.

Daarnaast kan het zo zijn dat u een discussie heeft met de Belastingdienst. Dat is erg vervelend. U heeft wellicht het gevoel dat u niets fout heeft gedaan, maar toch heeft u een naheffing ontvangen. Wij kunnen u dan ondersteunen in deze discussie waarbij ons streven altijd primair is dat we alsnog met de Belastingdienst in overleg tot een bevredigende oplossing komen. Mocht dat niet lukken kunt u altijd nog in bezwaar en later zelfs in (hoger) beroep. Wij hebben ruime ervaring in het voeren van dergelijke procedures.

Meerwaardig Wij staan voor u klaar

Interim

Het kan zijn dat u tijdelijk ondersteuning nodig heeft die van een iets structurelere aard is dan een enkel advies. Dan kunnen wij u van dienst zijn als interim professionals. Dat betekent dat u een van ons voor een vooraf afgesproken minimale periode inhuurt om als tijdelijke parttime medewerker te functioneren.

Voor welk soort activiteiten kunt u ons als interim professional inzetten?

  • Als een inhouse btw specialist. Alle vragen die op het gebied van btw spelen in de organisatie worden de dag of het dagdeel dat de interim opdracht wordt uitgevoerd, beantwoord en opgevolgd in de organisatie.
  • Om te begeleiden bij het in control brengen van de processen rondom de fiscaliteit. U kunt hierbij denken aan:
    • het opzetten van een escalatiemodel. Dit is een model dat zijn werking heeft bewezen bij grote instellingen.
    • het bouwen, opzetten en implementeren van een tax control framework.
    • het begeleiden bij en adviseren over het opstellen van een fiscaal statuut. In een dergelijk statuut legt een organisatie vast wie welke verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van de relevante onderdelen van de fiscale aspecten binnen de organisatie.

Training

Soms is het prettig om medewerkers te laten trainen op een specifiek gebied van de btw. Daarmee krijgen zij de bagage om vergelijkbare vraagstukken intern op te lossen of in ieder geval grotendeels voor te bereiden zonder dat u voor ieder afzonderlijk vraagstuk een adviseur dient in te schakelen. Daarnaast blijkt dat vanuit risicomanagement het goed is als één of meerdere medewerkers in ieder geval kunnen signaleren dat mogelijk een risico kan spelen.

Wij hebben veel ervaring met het geven van praktische trainingen. En we durven te zeggen: naar volle tevredenheid van klanten en studenten. Naast de 2-daagse cursussen voor klanten en voor Fenex-leden hebben we veel in-house trainingen op maat verzorgd, lesgegeven aan Avans Hogeschool, trainingen verzorgd voor de Kamer van Koophandel en samenwerkingen van kleinere accountants- en advieskantoren en als gastdocent op de Universiteit Maastricht opgetreden.

Bart Ploum en René Severens van Meerwaardig

Stuur ons een bericht

Wij helpen u graag verder met al uw vragen.

Stuur ons een e-mail